اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد محدودیت برای فعالیت تلگرام
فشارها به تلگرام در اتحادیه اروپا روز به روز بیشتر میشود و این اتحادیه سختگیریها علیه این شبکه اجتماعی را روز به روز بیشتر میکند.
اتحادیه اروپا دو سال پیش قانونی را موسوم به «قانون سرویسهای دیجیتال» تصویب کرد که بر اساس آن پلتفورمهای بزرگ ملزم به نظارت بر محتوای غیرقانونی در پلتفرمهای خود، ممنوعیت برخی اقدامات تبلیغاتی و به اشتراکگذاری دادهها با مقامات خواهند بود. بر اساس گزارش منابع غربی ظاهراً تلگرام این قانون را زیر پا گذاشته است. موضوعی که اتحادیه اروپا میگوید تلگرام آن را زیر پا گذاشته، انتشار اخبار جعلی است اما برخی گزارشها هم هست که میگویند انتشار اخبار مربوط به جنایتهای رژیم اسرائیل در تلگرام و حمایت از فلسطین در این شبکه اجتماعی سران اتحادیه اروپا را عصبانی کرده است.
از آن سو یک کمیسر ارشد اتحادیه اروپا نیز هشدار داده است که «ولادیمیر پوتین و سایر بازیگران متخاصم، میتوانند از فقدان مقررات برای پلتفرم تلگرام برای انتشار اخبار جعلی در کشورهای شرقی اتحادیه اروپا سوءاستفاده کنند.» به گزارش ایسنا، «ورا جوروا»، نائب رئیس ارزشها و شفافیت کمیسیون اروپا، در مصاحبهای به تلویزیون بلومبرگ گفت: «تلگرام یک مسئله است. این سرویس به خصوص در اعضای شرقی اتحادیه اروپا که در آن اقلیت روسی زبان داریم، فعال است... تلگرام یک مورد خاص است زیرا ادعا میکند تنها ۴۲ میلیون کاربر در بلوک دارد که کمتر از سقف ۴۵ میلیون کاربر است تا مشمول قانون جدید خدمات دیجیتال شود...ما اکنون در حال بررسی هستیم که آیا این رقم درست است یا خیر و اگر معلوم شود این رقم بیشتر از ۴۲ میلیون است، نحوه عملکرد تلگرام را عمیقاً بررسی خواهیم کرد. تلگرام متعلق به پاول دوروف، کارآفرین روسی است که یک دهه قبل، روسیه را ترک کرده است.»
«رمی وان»، سخنگوی تلگرام اما در پاسخی ایمیلی به این اظهارات اعلام کرد که، این شرکت با مسدود کردن دسترسی به کانالهایی مانند آر تی، اسپوتنیک و نیوزفرونت، به تحریمهای اتحادیه اروپا پایبند است. تلگرام از الگوریتمها برای تبلیغ محتوای هیجانانگیز برای کاربران استفاده نمیکند و کاربران فقط اطلاعاتی را دریافت میکنند که به شکل شفافی، دنبال کردن آنها را انتخاب میکنند.
بر اساس این گزارش مقامات اروپایی مدعیاند تلگرام از سوی طرفداران کرملین برای انتشار اطلاعات غلط درباره موضوعات مختلف از جنگ اوکراین تا مهاجرت و تغییرات اقلیمی استفاده میشود و این اواخر، ماموران اطلاعاتی روسیه از تلگرام برای استخدام تبهکاران به منظور انجام اقدامات خرابکارانه در پایتختهای اروپایی استفاده کردهاند. گفتنی است، نکته قابل تأمل درباره این اخبار و گزارش این است که هیچ کشوری حتی کشورهایی که ارزشهایی مثل «گردش آزاد اطلاعات» و «آزادی بیان» را تبلیغ میکنند، فضای مجازی را «رها» نکرده و آن را قانونمند میخواهند.